Wykonanie

Prawdziwy sekret idealnego
mięsa z grilla to właściwie przygotowana marynata.Do tej
pory robiłam ją samodzielnie, eksperymentowałam , podpatrywałam, ale tym razem postanowiłam wypróbować gotowe marynaty przygotowane przez firmę
Winiary.Marynaty te to odpowiednio zmiksowane mieszanki
ziół i przypraw , które należy połączyć z
jogurtem lub
keczupem i wraz z mięsem/
kurczak lub karkówka/ włożyć do woreczka, który ułatwia marynowanie. Po ok.45 min.
mięso jest gotowe do grillowania zarówno na grillu ogrodowym jak i w piekarniku .
Mięso /karkówkę i piersi z kurczaka/ przygotowałam dokładnie w/g propozycji producenta:
Karkówka w marynacie pikantno-
ziołowej
Piersi kurczka w marynacie
jogurtowo-czosnkowej

Przyjemnie grilluje się w firmowym fartuszku i przy pomocy nowego sprzętu ,szczególnie na łonie natury........


Oto efekt, Palce lizać!....zdecydowanie do powtórki!

Wszystkie produkty / w tym marynaty/ , fartuszek, naczynia i sprzęt pomocny przy grillowaniu to moja nagroda w grillowym konkursie
Winiar.